Kontakt oss

BIG PAD case-studie: Hvordan skape et bedre lag?

Sharps interaktive BIG PAD-skjermer brukes på stadig flere geniale steder, slik som hos dette spanske basketballaget på toppnivå – skjermen hjelper dem å analysere sitt eget og konkurrentenes spill, slik at de kan få bedre resultater.

Club Joventut de Badalona er ett av de mest spennende basketballagene i øverste divisjon i den spanske basketballigaen Asociación de Clubs de Baloncesto (ACB). Klubben, som av fansen bare kalles La Penya (Klubben) er ett av bare tre lag som aldri har måttet gå ned en divisjon i den spanske ligaen.

Club Joventut de Badalona er ett av de mest spennende basketballagene i øverste divisjon i den spanske basketballigaen Asociación de Clubs de Baloncesto (ACB). Klubben, som av fansen bare kalles La Penya (Klubben) er ett av bare tre lag som aldri har måttet gå ned en divisjon i den spanske ligaen.

Da Carles Durán ble hovedtrener for Club Joventut de Badalona i februar 2018, visste han at han ville modernisere måten laget trener på. Helt siden han begynte i jobben, har han vært på jakt etter det riktige verktøyet som kunne hjelpe laget å analysere både sine egne og konkurrentenes spill på én og samme skjerm. Han fant løsningen med den interaktive Sharp BIG PAD PN-70TB3 og den dedikerte Sport Training-programvaren som utnytter Sharp Pen‑programvaren fullt ut.

Sharp BIG PAD PN-70TB3 er en 70-tommers interaktiv skjerm med 10-punktskontakt, slik at opptil fire brukere kan bruke skjermen samtidig med berøringspenner eller fingre. Den er det ideelle valget til presentasjoner, diskusjoner og livlige meningsutvekslinger.

Ved hjelp av en berøringspenn kan brukerne lett starte og vise menyen for Sharp Pen‑programvaren, som gir enkel tilgang til funksjoner og innstillinger for pennen. Penneinnstillinger, for eksempel for farge og linjetykkelse, kan stilles inn for hver berøringspenn separat.

Han er overbevist om Sharps løsning har hatt en innvirkning på lagets prestasjoner, og det gjør den til en viktig del av treningen. «Vi bruker BIG PAD hver dag på trening, ved banen, vi utnytter alle muligheter til å bruke den til å undervise eller demonstrere poenger jeg synes er viktige.»

Dette gjør det ved å analysere all den verdifulle informasjonen om konkurrerende lag, og deretter redigere kampopptakene ned til de viktigste delene og dele dette med spillerne på Sharp BIG PAD-skjermen. Noteringsprogramvaren gjør det deretter mulig å arbeide sammen direkte med skjermen slik at spillerne kan se hvordan de kan forbedre sitt eget spill i sanntid.

«Jeg kan tegne på skjermen for å fremheve de viktige poengene så de blir mye klarere», sier Carles. «På den måten kan alle spillerne forbedre det de trenger å forbedre for at laget som helhet skal bli bedre.»

Jaka Lakovic er en av assistenttrenerne i klubben, og forstod umiddelbart fordelene med de nye skjermene og den tilhørende programvaren. «Med den nye teknologien, og også med hjelp fra Sharp, kan vi presentere all informasjonen til spillerne og der og da bruke berøringsteknologien til å tegne i presentasjonen slik at spillerne lettere kan se for seg de viktigste punktene og få et bedre resultat på banen.»

Pau Del Tío, også assistenttrener i klubben, er enig og sier «Vi har møter med laget både før og etter kamper, og noen ganger har vi også en-til-en-møter med enkeltspillere, for å analysere motspillernes strategi. Sharp hjelper oss å få maksimalt ut av skjermressursene, og arbeidet med skjermen er veldig enkelt fordi bildeprogramvaren har blitt så vanlig med nettbrett og alt annet som finnes i dag.»

Faktisk er Carles Durán overbevist om at det bare finnes ett problem med dagens oppsett, sier han med et smil: «Det eneste problemet er at vi ikke kan ta med oss BIG PAD på tur», et bevis så godt som noe på hvor effektiv den er som hjelpemiddel for laget.

Se selv hvordan Club Joventut de Badalona får mest mulig ut av Sharp BIG PAD og Sports Training-programvaren:

Hvis du vil vite mer om Sharps interaktive BIG PAD-skjermer og hvordan vi kan hjelpe bedriften din å gi det beste mulige visuelle inntrykket, er du velkommen til å ta kontakt.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social