Kontakt oss

Hvordan en britisk barneskole bruker Sharp BIG PAD

Da det gamle AV-utstyret på Ribbon Academy Trust i County Durham i Storbritannia måtte byttes ut, begynte skolens ledelse å undersøke markedet på jakt etter en erstatning av høy kvalitet som dessuten skulle være mer kompetent enn den eksisterende maskin- og programvaren. Stiftelsen valgte Sharp BIG PAD PN-70SC3 fra teknologispesialisten GPS Installations.

- Det gamle AV-utstyret bestod av interaktive skrivetavler med projektorer med kort projeksjonsavstand i alle rom. Utstyret hadde nådd slutten av sin levetid og fungerte ikke optimalt lenger. Bildekvaliteten var veldig dårlig, og vi måtte rengjøre filtrene på projektorene veldig ofte. I tillegg måtte vi stadig vekk kalibrere skrivetavlene på nytt, forklarer Jane Henderson, leder for skolevirksomheten hos Ribbon Academy Trust

Skjermene var ikke tilstrekkelig lyssterke i dagslys, og kunne bare brukes med persiennene nede. Også med persienner for vinduene kunne det være vanskelig å se, spesielt for barn med selv moderate problemer med synet.

Det var også et problem at utstyret fort kunne bli overopphetet. «Det var en stadig kamp å holde en skoletime uten at det brøt sammen fordi teknologien feilet.»

Dessuten var tilkoblingskablene til AV-utstyret klønete og krevde lærernes oppmerksomhet slik at nysgjerrige hender eller føtter ikke trakk ut kontaktene, og at AV‑området var trygt og sikkert.

Sharp var løsningen

Skolen installerte 13 interaktive Sharp 70-tommers PN-70SC3-skjermer med HD‑oppløsning. Skjermene ble gjort lett tilgjengelige for både lærere og elever ved at de ble utstyrt med en innretning som gjorde at høyden kunne justeres oppover og nedover elektronisk.

«Siden det krevdes en stor investering for å oppdatere alle rom med nytt utstyr, undersøkte vi nøye alle alternativene som var tilgjengelige. Vi kom frem til at Sharp og GPS Installations ville gi oss den beste løsningen både teknologisk og økonomisk», sier Henderson.

Oppgraderingen fra den gamle AV-teknologien til BIG PAD krevde ikke noen omfattende opplæring, sier Jane: «Overgangen til de nye Sharp-skjermene gikk tvert imot både enkelt og raskt. Både personalet og elevene begynte å bruke dem med en gang, fra den første morgenen. I henhold til samstemte tilbakemeldinger er skjermene like enkle å bruke som en TV, og de er fleksible å skrive på enten med spesialpennene eller ganske enkelt en finger.»

Skolen oppdaget at Sharp-pennene var en betydelig forbedring: «De tidligere pennene hadde deler som løsnet slik at de ble ubrukelige, mens disse pennene er laget av bare én del og er mye mer robuste.»

De nyinstallerte, interaktive BIG PAD-skjermene sparer lærerne ved Ribbon Academy for mye tid. De kan koble til skjermene via klasseroms-PC-en eller et nettbrett, noe som er smidig og enkelt takket være den integrerte Sharp Pen-programvaren.

Den fullstendige elimineringen av reflekser betyr at BIG PAD-skjermene kan brukes i fullt dagslys. Ulike elevgrupper kan dermed arbeide med ulike ting i samme klasserom, der noen bruker skjermen og andre ikke.

Siden Ribbon Academy er en britisk barneskole med elever i alderen 3–11 år, brukes BIG PAD-skjermene til mange ulike formål, fra staving til matematikk, nettforskning, videoer for fysisk trening og spill for læring gjennom lek, samt til fremmøteregistrering. De interaktive skjermene brukes dessuten personalets egen opplæring.

«Nå når vi har sett at det nye AV-systemet er helt pålitelig, ser vi at undervisningen har blitt svært mye bedre. Forskjellen er så stor at de gamle skjermen knapt nok er i bruk. Barna er veldig begeistret over alle de nye mulighetene og den høye kvaliteten, og ønsker seg samme typen skjermer hjemme!»

Henderson oppsummerer: «Totalt sett var det et vanskelig beslutning å investere i nye skjermer på et tidspunkt når skolene har det vanskelig økonomisk. Vi angrer imidlertid ikke ett sekund på beslutningen siden produktkvaliteten, oppmerksomheten på detaljer og servicenivået har vært helt enestående, i tillegg til at resultatet på undervisningen er veldig lovende. Vi vil definitivt så snart som mulig prøve å utstyre resten av klasserommene på samme måte.»

Vil du ha mer informasjon om Sharps interaktive skjermer for din skole eller bedrift? Kontakt oss for en demonstrasjon.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social