Kontakt oss

Hvordan Aureus ungdomsskole transformerte aulaen sin med en 4 meter høy videovegg.

Som en nybygd skole hadde Aureus ungdomsskole muligheten til å utforme bygningen sin rundt den teknologien de ønsket helt fra begynnelsen. For å inspirere elevene valgte de å montere en videovegg som et imponerende blikkfang i aulaen. 

Aureus Secondary School er en helt ny, avansert ungdomsskole for aldersgruppen 11–16 år som betjener det nybygde Great Western Park-området i Didcot i Oxfordshire i Storbritannia. Den ble bygd som en del av den nye bydelen, hvor det i løpet av de nærmeste årene vil bli bygd så mange som 3300 nye hjem.

Som en ny skole hadde Aureus det perfekte utgangspunktet for å være mer kreative med infrastrukturen i bygningen enn det som ville vært mulig i en eldre bygning. I aulaen hadde skolen et ønske om å skape et imponerende blikkfang som ikke bare ville fange elevenes oppmerksomhet, men også vise dem innhold på en måte som er både moderne og engasjerende.

Aureus henvendte seg til den ledende spesialisten for AV for utdanning og Sharp-partner Elementary Technology for å få hjelp til å definere hva de trengte. I nært samarbeid gjorde de den første tanken om til en fungerende løsning, og så hjalp de skolen gjennom prosessen med å velge den riktige maskin- og programvaren for deres behov.  Det samme gjaldt også annen AV-teknologi på hele skolen, for eksempel digitale plakater, interaktive berøringsskjermer med mer.

«Vi har større frihet når det gjelder størrelse og tilgjengelighet når vi installerer en videovegg på en ny skole», forklarer Ed Fairfield, markedsføringssjef hos Elementary Technology.

«Aureus ungdomsskole ville ha en fullstendig audiovisuell løsning, og de valgte Sharp PNV600A-skjermene på grunn av det klare bildet og de tynne kantene. Vi satte opp videoveggen med ni skjermer, alle med skjermstørrelse 60 tommer. Den endelige videoveggen er imponerende 4 meter bred og 2,2 meter høy.»

De smale kantene mellom de aktive områdene, bare 6,5 mm, på Sharp PNV600A, gjør at når skjermene settes sammen, ser det nesten helt sømløst ut, noe som er ideelt når man skal presentere for et publikum og du vil ha en uavbrutt læreopplevelse.

LCD-skjermen har forbedrede kontroller for kontrastforhold, slik at den er ideell for konfigurasjoner med flere skjermer sammen. I tillegg minimerer Mirror Frame-teknologien linjene mellom panelene ved at de tynne kantene speiler bildet fra skjermen. Dette skaper en mer dynamisk videovegg og et enda jevnere stort bilde.

Skolen bruker hovedsakelig videoveggen til to formål. Først og fremst brukes videoveggen under skolens samlinger i aulaen, slik at barna sitter rett foran den mens en lærer presenterer noe om skolen på skjermen.

I tillegg lar de lokalsamfunnet bruke den, og organisasjoner har også brukt skolens aula og videovegg til konferanser. Det betyr at den også er en mulig inntektskilde.

Dette er den største videoveggen Elementary Technology har installert. Etter at en befaring på stedet og alle forberedelser var gjort, tok det to dager å fullføre dette spesiallagede prosjektet, med spesiell oppmerksomhet på kravene fra skolen, som er svært fornøyde med resultatet.

Paul Wright, leder for IT-avdelingen ved Aureus ungdomsskole, sier at «På morgenmøtene vi kan holde på skolen nå, blir alle elevene engasjert fordi vi kan bruke videoveggen. Så snart elevene kommer inn i rommet, blir blikket fanget av veggen, og oppmerksomheten dreies mot det som foregår der. Det er en virkelig imponerende måte å fange et barns oppmerksomhet på når de kommer til møtet.»

Hannah Wilson, rektor på Aureus ungdomsskole, er enig: «Videoveggen i aulaen er fantastisk. Engasjementet den fører med seg med bilder og video, kan vi bruke på morgenmøtene, og for meg er det et vakkert midtpunkt.»

Og det er lett å se hvorfor: Skjermen er imponerende, som denne videoen fra Elementary Technology viser.

Hvis du vil vite mer om dette prosjektet eller hvordan vi samarbeider med AV-spesialister som Elementary Technology, er du velkommen til å ta kontakt.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social