Kontakt oss

Hvordan Sharp utformer verktøy for den digitale arbeidsplassen

Overgangen til digital teknologi forandrer bedriftenes måte å arbeide på – uansett størrelse. Nedenfor skal vi se på hvordan Sharp Europe tilpasser seg de stadige endrede behovene for en digital arbeidsplass.

Birgit Jackson (tidligere Sommerer) er ny driftssjef for Sharps Visual Solutions-enhet og har kommet til Sharp etter nesten ni år hos NEC, der hun avanserte til sjef for produktledelsesgruppen.

Birgit Jackson har med seg mer enn 20 års erfaring med global- og EMEA‑produktledelse til selskapet, og er klar til å strukturere Sharps produktutvalg og produktstrategi for de europeiske salgsregionene.

Hun er den perfekte personen til å forklare betydningen av en digital overgang og hvordan Sharp Visual Solutions kan hjelpe din bedrift å oppfylle behovene for en digital arbeidsplass.

Overgangen til en digital måte å arbeide på har blitt litt som et slagord de siste årene, men har i realiteten pågått i mer enn 20 år, helt siden e-post begynte å erstatte vanlige brev som viktigste kommunikasjonsform. Dagens digitalisering har imidlertid begynt å få en påtakelig og synlig effekt på hvordan den enkelte foretrekker å arbeide og hvilke teknologier de foretrekker å bruke. For eksempel har bruken av smarttelefoner som komplement til bærbare PC-er og tradisjonelle kontorprogrammer ført til et mer komplekst økosystem av digitale verktøy og informasjonskilder.

 

En viktig grunn til denne forandringen er det voksende antallet yngre mennesker, mellom 20 og 30 år, på arbeidsplassene. Mennesker i denne generasjonen er teknologismarte og vant til å sjonglere digitale data og bruke letthåndterlige, smidige og effektive mobiltelefoner. Som et resultat av dette har de fått bedriftene til å endre teknologien og verktøyene som brukes i virksomheten.

Bedrifter som ikke kan tilpasse seg til personalets teknologiske preferanser, vil lide for det – med mindre medarbeiderne begynner å bruke sitt eget utstyr i stedet, og da kan bedriften miste kontrollen med egne data. Mange bedrifter opplever derfor et press til å skynde seg med overgangen til en digital arbeidsplass.

Dette medfører imidlertid utfordringer når det gjelder menneskers måte å samarbeide på. I et stadig mer digitalt preget arbeidsmiljø med telefoner, nettbrett og virtuelle arbeidsgrupper er det enda viktigere å få medarbeiderne til å samarbeide, dele og utveksle informasjon.

Sharp prøver ikke bare å utvikle utstyr som kan fremme digitaliseringen, de arbeider også for å gjøre dette utstyret mer intuitivt og tilgjengelig for et større antall brukere.

I et digitalt arbeidsmiljø blir det stadig vanligere at mennesker som deltar på et møte, ikke befinner seg i samme rom eller en gang i samme land. Det betyr at videokonferanser og skybasert lagring og informasjonsbehandling blir stadig viktigere i det daglige arbeidet.

Derfor er vi overbevist om at en nettverkstilkoblet skjerm som BIG PAD på møterommet eller i arbeidshjørnet er en viktig komponent. Den gjør at mennesker kan arbeide sammen på samme skjerm, og at den kan brukes av alle. Ved å løfte blikket er det mer sannsynlig at møtedeltakerne får de andres fulle oppmerksomhet, og at flere deltakere bidrar til diskusjonen, i motsetning til møter der alle er opptatt med å se ned på sine egne enheter.

Vi tror at mennesker kan oppnå mer når de kan fokusere på møtet i stedet for på teknologien, og det er grunnen til at vi prioriterer å gjøre skjermene våre så lette å bruke som mulig. En annen prioritering er det vi kaller Pen-on-Paper-teknologien, som gjør det nesten like naturlig å skrive og tegne på skjermene våre som å bruke penn og papir.

Fordi den interaktive skjermen er koblet til bedriftens nettverk, er det ikke bare videokonferanser som blir enklere. Den forenkler også samarbeidet og gjør det mer effektivt fordi man på en transparent måte kan lagre og utveksle informasjon og ideer mellom møtedeltakerne.

Kort sagt må digital teknologi komplettere menneskelig samhandling i stedet for å erstatte den. Det er denne synsvinkelen vi har som utgangspunkt når vi utvikler våre Visual Solutions-løsninger.

Sharp forbedrer kontinuerlig Visual Solutions-teknologien for å oppfylle arbeidsplassens endrede behov og levere riktige verktøy for alle typer oppgaver. Vil du ha mer informasjon om hvordan vi kan bidra til forbedringer i din virksomhet? Kontakt oss!

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social