Kontakt oss

Jeg har både interessante og utfordrende arbeidsoppgaver

Ove Jansson har i to år vært Environmental & Quality Manager hos Sharp for Norden. I løpet av hans år i bransjen har begrepet bærekraft fått en mer omfattende betydning der bedriftens lønnsomhet, miljøhensyn og sosiale engasjement forenes. Her gir han oss et innblikk i hverdagen sin og forteller hva alle kan tenke på for å gjøre Sharp til en mer bærekraftig arbeidsplass. 

Hvorfor begynte du hos Sharp etter 15 år hos Svanemerkingen?
– Jeg ville bidra til forbedringer og ser muligheter for å utvikle bærekrafts arbeidet hos Sharp. Etter å ha jobbet som servicetekniker og hos Svanemerkingen, følges det som et logisk skritt - og blant våre konkurrenter er jeg nok alene om å ha den bakgrunnen. Jeg anser at et godt holdbarhetsarbeid gir Sharp konkurransefordeler og er en måte vi kan tiltrekke oss godt personal, flere kunder og riktige leverandører på.

Hva gjør du på jobben?
– Jeg rapporterer og er ansvarlig for at ledelsessystemene våre innen kvalitet og miljø er på plass, og jeg gir støtte på disse områdene i Norden. Det betyr også at jeg er en overordnet rådgiver innen bærekraft for selskapets ledelse.

Hva er ledelsessystemer?
– Det er en metode som gjennom struktur og dokumentasjon driver og utvikler Sharp og sørger for god kvalitet på produkter og tjenester - helt enkelt følger et produkt fra fabrikk til kunden. Våre sertifiseringer er klare bevis på hvordan vi jobber og fungerer, samtidig som det er en garanti for kunder, leverandører og personal. Gjennom tydelig struktur og instruksjoner kan vi gjøre Sharp til både en god arbeidsplass og en suksessrik bedrift.

Kan du gi praktiske eksempler på struktur og instruksjoner?
​​​​​​​– Det finnes mange å velge mellom, men jeg kan nevne kundeundersøkelser og rutiner for personalet. Ved å utføre kundeundersøkelser, kan vi finne eventuelle svakheter, og på den måten se hva vi kan bli bedre på. Når det gjelder rutiner for personalet, er det alt fra å håndtere avfall, utforme arbeidsmiljøet, til å redusere risikoen for korrupsjon og bestikkelser, men også en håndbok som fungerer som instruksjon for våre serviceteknikere.

Hva annet gjør du?
– En arbeidsoppgave av mange som jeg føler et spesielt engasjement for, er at jeg hjelper våre KAM- og MA-selgere i alle større anskaffelser med å produsere data innen bærekraft og kvalitet. Det er interessant og utfordrende å se hvor ulike krav til bærekraft de ulike kundene stiller i sine anskaffelser.

Hvordan har arbeidet ditt endret seg over tid?
– Arbeidet med GDPR har blitt løftet og blitt mer omfattende enn jeg først hadde trodd. Dette skyldes hovedsakelig økte krav fra Sharp i Europa og globalt, og at vi ser at vi kan få høye bøter hvis vi bryter reglene, så jeg har full forståelse for at GDRP-arbeidet har blitt prioritert.

– Og i strategiarbeidet vårt for 2025 har bærekrafts arbeidet blitt løftet opp til nye nivåer, og det er veldig givende og et viktig arbeid for vår fremtidige utvikling i Norden.

– Det var en spesiell følelse da jeg bidro til at vi hos Sharp i fjor forlot Svanemerkingen og heller valgte å utvikle bruken av den tyske miljømerkingen Blå engel. For meg personlig anser jeg at det var det riktige å gjøre, siden vi må være forretningsmessige og veie opp økonomi, miljø og etikk i våre beslutninger. Det er slik vi kan skape en bærekraftig bedrift som kan utvikles i fremtiden.

Hvor gode er vi på bærekrafts arbeid?
– Vi er ikke best i klassen, men ikke dårligst heller. I Norden, og fremfor alt i Sverige ligger vi langt fremme. Kjemikalieavgiften, som er en avgift på elektronikk, ble innført høsten 2020. Vi er alene i verden om denne, og vi er i ferd med å fase ut farlige flammehemmende midler.  At vi har Blå engel-sertifiseringen er et godt bevis på at vi gjør fremskritt.

Hva er vi flinke til?
– Våre produkter har lang levetid, fordi vi tilbyr service, støtte og oppdaterte programvarer. Det er bra at vi har redusert transport, tjenestereiser og bruker biler som kan bidra til reduserte utslipp, og vi bruker grønn strøm på kontorene våre. Men vi kan bli flinkere til å gjenvinne materialer og redusere bruken av farlige kjemikalier.

Hva kan vi alle tenke på for å forbedre bærekrafts arbeidet?
– Ved å granske fakta og vise interesse, øker kunnskapen og man kan stille krav og ta gode valg som bidrar til et bærekraftig samfunn. Jeg tror at man må tenke på jobben slik man tenker som privatperson - ved å gjøre små forbedringer, tar man et skritt fremover.

 

Kontakt

Ove Jansson
Environmental & Quality Manager
ove.jansson@sharp.eu

Social