Kontakt oss

Jeg liker å være sparringspartner for selgere og kunder

Leif Kinnunen er Sharps nye produktsjef for skrivere og multifunksjonssystemer og jobber på kontoret i Bromma. Han overtar ansvaret for hele Sharps sortiment i Norden, fra store, raske produksjonssystemer til små, kompakte stasjonære modeller.

I dag finnes det nærmere 80 produkter og som i tillegg består av  over 50  forskjellige tilbehørsprodukter, f.eks papirmater, papirskuffer og ferdiggjørere som kan kombineres på en rekke ulike måter. For å gjøre jobben trenger du stor teknisk kunnskap, erfaring og evne til å formidle informasjon både internt og eksternt. Leif har alt som kreves og ser på seg selv som en sparringspartner for selgerne.

- Jeg vil formidle sikkerhet. At jeg vet hva jeg snakker om når jeg har opplæring av både gamle og nye selgere om funksjoner og modeller, når det dukker opp spørsmål eller det er behov for tips og triks. Jeg føler meg som en selger og er også alltid tilgjengelig som salgsstøtte for anskaffelser, kundebesøk og demoer.

- Jeg synes det er utrolig gøy å møte kunder og forhandlere. Å være nysgjerrig på å forstå kundens virksomhet og hjelpe slik at de får riktig utstyr som er tilpasset deres behov. Jeg tror også jeg lærer mye, og det føles ekstra morsomt å kunne utvikle kunden sammen med en selger. Det kan være alt fra måten de håndterer og lagrer dokumenter, mobile utskrifter til å produsere en fin brosjyre.

Lang erfaring i bransjen

Leif har jobbet i bransjen i 33 år, hvorav de åtte siste hos Sharp med ansvar for produksjonsskrivere og høyvolumsystemer. Han kom til Sharp med perfekt timing, etter 25 år hos Canon, da Sharp lanserte de første fargeskriverne.

- Det som var spesielt med de nye produktene fra Sharp, var at det var mulig å skrive ut fremragende brosjyreutskrifter, noe som var veldig uvanlig da, og som fremdeles er noe som kun noen få produsenter kan tilby. I tillegg hadde produktene en stor berøringsskjerm for å kjøre både maskinen og Fiery-grensesnittet. Det er også et ekte tastatur, som Sharp har hatt på kontormaskiner i mange år, og det gjør det enormt mye lettere å konfigurere og kontrollere Fiery-grensesnittet på de store systemene.

- I tillegg har Sharp de fineste systemene og frontpanel i relieff gir en elegant finish, sier Leif og ler litt. Når det gjelder programvare, var Sharp litt bakpå den gangen, men har gjort enorme fremskritt og er godt i front i våre dager. Jeg har hatt det helt siden den første dagen jeg gikk inn i Sharp i Alvik, følelsen av Sharp-familien kom veldig raskt.

Hva mener du med Sharp-familien?

- Det er en følelse å høre til Sharp-gjengen, å kunne legge til noe og samtidig by på seg selv og være seg selv. Jeg er heldig som samarbeider med mange fra forskjellige avdelinger. -Den følelsen får jeg når jeg møter service-, salg- og administrasjonspersonell, samt møter kunder, partnere, forhandlere.

Det har skjedd mye de siste årene. Før kunne du skrive ut med en hastighet på syv A4-fargesider / minutt med varierende kvalitet, og nå har vi systemer som kan håndtere opptil 80 sider / minutt med god kvalitet, så både hastighet og kvalitet har forbedret seg enormt. I tillegg har kopimaskinens funksjon endret seg til å bli et multifunksjonsnav, og i dag er hele dokumenthåndteringen digitalisert.

På 90-tallet da e-posten kom, var det mye snakk om det papirløse kontoret, og selvfølgelig har antall utskrifter sunket, men behovet for informasjon øker bare, og da blir sikkerhetstankegangen og miljøet stadig viktigere.

Å se systemene som en sikkerhetsrisiko som må beskyttes, er en viktig ting å formidle til salgsstyrken og kundene. Når det gjelder miljøet, er det definitivt utviklingsmuligheter, mener Leif, det er alltid ting vi alle kan bli bedre på. Nå har de fleste modellene miljømerkingen Blue Angel, som garanterer gode miljøegenskaper og det er bra.

- Jeg tror på resirkulering av reservedeler og fabrikkoverhalte maskiner kan være en ny måte å tenke på.

Vil du fortelle oss litt om deg selv?

- Jeg er veldig interessert i sport med fokus på motorsport og Formel 1. En annen interesse jeg har er å reise og kombinasjonen av disse er uslåelig - jeg har sett mange F1-løp live og et godt minne er et løp i Austin, Texas. Jeg var der med pappa og sønnen min, og det er så gøy at vi kan dele den samme interessen over generasjoner, kanskje noe som ligger litt i det finske blodet.

- Jeg elsker å reise - en minneverdig tur var til New Zealand med fantastisk natur, mennesker og kultur og drømmeturen er å  kjøre Route 66 på motorsykkel.

Hva ser fremtiden for Sharp ut?

- Ting skjer hele tiden og ganske snart kommer vi opp med en helt ny plattform som har nye funksjoner og et nytt utseende. Det blir virkelig spennende å være en del av både planleggingen og lanseringen.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social