Kontakt oss

P-CAP Capacitive Touch

Berøringsskjermer finnes nå overalt. På nettbrett, telefoner, billettmaskiner og på minibanker.

Men det er mye mer utfordrende å benytte teknologi for berøringsskjermer på store skjermer. Her er  årsaken , og måten Sharp løste problemet med vårt nye flaggskip, den interaktive BIG PAD pro-tavleløsningen på 80 tommer.

Slik fungerer vanlige kapasitetberøringsskjermer

Den enkleste måten å lage kapasitetberøringsskjermer er å belegge den ene siden av skjermen med et gjennomsiktig ledende lag, som f.eks. indium-tinnoksid. Lav spenning påføres til de fire hjørnene av skjermen og dette skaper et ensartet elektrisk felt.

Når en finger berører motsatt side av glasset, kan enhetens styreenhet fastslå beliggenheten til berøringen fra endringen av kapasitans fra endringen i spenning i de fire hjørnene av panelet.

Begrensninger på vanlige kapasitetberøringsskjermer

Vanlige berøringsskjermer er godt nok for små skjermer og enkle bruksområder som bare trenger én berøring om gangen. Multiberøringer er ikke mulig med tradisjonell kapasitetteknologi for berøring, og det kan oppstå problemer med feilaktig aktivering av berøring på grunn av uventede signaler fra endring av omliggende elektrisitet. Den vanlige berøringsteknologien for skjermer i stort format er basert på infrarødt (IR) som kan ha problemer med berøringslatens.

Forståelse av-CAP Touch

Med prosjektert kapasitetsberøring (også kjent som PCT eller PCAP), blir ledende ledninger lagt i rader og kolonner på to parallelle glassplater; i bunn og grunn blir et rutemønster av små ledninger opprettet og spenning blir så påført sekvensielt til radene og kolonnene.

Når skjermen blir berørt av en finger vil styreenheten identifisere endringen i kapasitans i ledningsnettet. PCT-skjermer kan gjenkjenne flere berøringspunkt. «Støy» og utilsiktede berøringer kan imidlertid fremdeles være et problem.

Slik sett er PN-80TC3 BIG PAD Pro på 80 tommer banebrytende

Den interaktive PN-80TC3-tavlen i proffklassen forbedrer teknologien for prosjektert kapasitetsberøring med en avansert styreenhet og raskere prøveteknikker.

Styreenheten benytter en unik algoritme som, med en økt prøvehastighet på 220 Hz og sterkere signalopprettelse, reduserer støymengden til 1/8 av det som ellers hadde blitt forventet.

Berøringsnøyaktighet blir forbedret, utilsiktet eller feilaktig inndata blir nesten helt fjernet og ventetid (forsinkelse) blir praktisk talt fjernet.

Brukeropplevelsen

BIG PADs berøringsskjerm kan gjenkjenne opptil ti samtidige berøringer med presis nøyaktighet og så mange som fire personer kan bruke den samtidig. Sharp Pen-programvaren bruker også unik teknologi som lar penntrykket påvirke det synlige resultatet.

Hastigheten og nøyaktigheten av inndata fra berøring med denne tilnærmingen resulterer i en naturlig og flytende skriveopplevelse som, sammen med trykksensitiviteten, føles nesten identisk som å skrive på en gammeldags tavle med en merkepenn.

Et unikt tilbud som endrer gruppearbeid

  • PCTs berøringsprøver på 220 Hz med unik trykkføling. (Spenningspuls på 220 Hz)
  • Styreenheten har en unik algoritme, optimert på 220 Hz for å skille faktiske berøringer fra falske berøringer med 87,5 % høyere suksessrate.
  • Tillater en sikrere, raskere og mer naturlig berørings- og skriveopplevelse.