Kontakt oss

RoBoHoN: et roboteventyr. Alt du trenger å vite

RoBoHoN er den lille, bærbare, robotlignende telefonen full av avanserte funksjoner som har vakt stor interesse på nettet. Nedenfor skal vi se på hvordan en fremtid preget av robotteknologi kan arte seg.

Innovasjon ligger i genene hos Sharp. Oppfinnelsene våre har fått mange former og størrelser, men noe så søtt som RoBoHoN, den lille, bærbare, robotlignende telefonen, har vi aldri laget før. Til tross for sitt lekne ytre har telefonen en mengde tekniske løsninger og avanserte funksjoner, og den vekker stor oppmerksomhet på nettet.

RoBoHoN er en menneskelignende robot, 19,5 cm høy, som kan gå på to ben. Selv om den er designet ut fra et forbrukerorientert fokus, ville mange av de tekniske løsningene i den uten videre også kunne fungere i et kontormiljø.

Her er de viktigste faktaene om RoBoHoN:

Faktum 1: RoBoHoN er utviklet i samarbeid med Tomotaka Takahashi, prosjekttilknyttet dosent ved Research Centre for Advanced Science and Technology ved universitetet i Tokyo og administrerende direktør for robotutviklingsselskapet Robo Garage Co. Ltd.

Faktum 2: RoBoHoN er antakelig verdens første robot-/mobiltelefonhybrid. I tillegg til grunnleggende telefonfunksjoner har den støtte for LTE og 3G (bare i Japan) og dermed også for e-post og andre nettjenester som for eksempel skylagring.

Faktum 3: Telefonen er basert på operativsystemet Android 5.0 og styres via en 5 cm berøringsskjerm. Telefonen har en 1,2 GHz firekjerners Qualcomm Snapdragon 400‑prosessor med 2 GB minne, noe som gjør den rask og responsiv.

Faktum 4: I tillegg til telefonfunksjonene er RoBoHoN også konstruert for innlæring. Jo mer du bruker robottelefonen, jo mer lærer den om deg og hvordan du bruker den og funksjonene i den. Hittil er programvare for ansiktsgjenkjenning og stemmegjenkjenning innebygd i RoBoHoN.

Faktum 5: RoBoHoN har også innebygd stemmeoppdagelse slik at den kan identifisere hvor i rommet du befinner deg og forflytte seg mot deg, i stedet for at du alltid skal lure på hvor du har gjort av telefonen.

Faktum 6: For å kunne navigere har RoBoHoN innebygd ni ulike transdusere. Med akselerometre, geo-magnetometre,  gyroskop og lyssensor som arbeider i tre akser kan roboten uten problemer orientere seg i omgivelsene, gå omkring og holde oversikt over egen posisjon.

Faktum 7: Telefonen er dessuten konstruert slik at den kan videreutvikles via RoBoHoN-butikken. Her får brukerne tilgang til dedikerte apper som legger inn nye funksjoner og tjenester i RoBoHoN.

Faktum 8: RoBoHoN kan brukes til presentasjoner takket være en innebygd HD-projektor som kan vise bilder og video med en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Dette gjør den ideell til visning av bilder og videoer – akkurat som en annen berømt robot fra en galakse langt, langt borte kan gjøre.

Faktum 9: For øyeblikket er RoBoHoN bare tilgjengelig i Japan, og den kan bare brukes i Japan.

Faktum 10: Hvis du vil vite mer om dette underverket i miniatyr, kan du se på denne videoen:

Her finner du mer informasjon om RoBoHoN:

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social