Kontakt oss

Sharp 8M-B80AX1E: Hva er nytt i Sharps andre generasjon av 8K-skjermer?

Sharp 8M-B80AX1E, vår nyeste 8K-skjerm, bygger videre på teknologien vi leverte med LV‑70X500E – verdens første kommersielt tilgjengelige 8K-skjerm – for å gi bedre støtte til høyoppløst kringkastingssignaler med kvalitetsinnhold. Her skal vi se nærmere på hvordan vi har forbedret vår avanserte 8K-skjerm.

Sharp 8M-B80AX1E ble først lansert i Europa på messen Integrated Systems Europe (ISE) 2019, og imponerte de besøkende med de hyperrealistiske detaljene og de klare bildene. For øyeblikket, som med vår første skjerm, er dette den eneste 8K-skjermen som bruker prosessorkraft, i motsetning til oppskalering, til å vise de klare detaljene i 8K-innhold.


Sharps andre generasjons 8K-skjerm: nye funksjoner

Den store skjermen på 80 tommer (203 cm i diagonal) leverer en ekte 8K-oppløsning på 7680 x 4320 piksler i sideforhold 16:9, det vil si fire ganger oppløsningen på en standard 4K-skjerm, og svimlende 16 ganger høyere enn en full HD-skjerm.

For seeren betyr dette at du ikke kan se pikslene på skjermen med det blotte øye. Samtidig gir denne nye standarden for bildepresisjon høyeffektive bedrifter muligheten til å skape eller analysere presise data raskt og dermed øke produktiviteten og legge til rette for mer effektive beslutningsprosesser.

Med en lysstyrke på 800 cd/m2 i alminnelig bruk, med en topplysstyrke på 4000 cd/m2 via HDR, har vi økt lysstyrken fra Sharp 8M-B80AX1E til nivåer vi aldri før har sett på en Sharp‑skjerm.

I tillegg leveres Sharp 8M-B80AX1E med et 10-bits utvidet fargespektrum som dekker 82 % av fargespekteret i henhold til kringkastingsstandarden BT.2020, som er parameterne som er fastsatt for ultra-HD-systemer for TV-produksjon og internasjonal utveksling av TV‑programmer.

Med vekt på action-video med raske bevegelser trenger moderne skjermer en oppdateringsfrekvens på 60 Hz for å holde tritt med bevegelsene på skjermen. Med Sharp 8M-B80AX1E har vi lagt ekstra vekt på video ved å inkludere en 120 Hz Frame Doubler som standard. Det betyr at selv de mest intense videoer med de raskeste bevegelsene er synlige ned til minste detalj.

Vi har også benyttet anledningen til å reevaluere kablene på baksiden av enheten og fremtidssikret den. Dagens HDMI2.0a-standard blir overholdt med fire innganger for å gi mulighet for deling av 8K-innhold. Vi har imidlertid også lagt til én HDMI2.1*-port, noe som betyr at du vil kunne koble til enheter med bare én kabel og dermed redusere konfigurasjonstiden betydelig (*vil være i funksjon etter firmwareoppdatering i juni 2019).

 

Utviklet for bedrifter

Den nye standarden som Sharp 8M-B80AX1E har oppnådd, oppfyller behovene til et økende antall bedrifter, spesielt bedrifter som skaper stadig mer avanserte digitale tegninger innen design og arkitektur ved hjelp av CAD- eller CAM-verktøy (Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing). Frem til nå har den eneste begrensende faktoren vært muligheten til å vise informasjon med eksepsjonell klarhet og presisjon.

Med lanseringen av Sharp 8M-B80AX1E kan selv de mest komplekse tegningene undersøkes ned til minste detalj. Den realistiske visningen legger også til rette for bruk av virtuell virkelighet, slik at det blir lettere å vurdere hvordan nye produkter eller maskiner vil se ut og fungere i den virkelige verden.

 

Gjør video levende

Produksjon av video av høy kvalitet er naturligvis svært viktig innen TV- og kringkasting. Med Sharp 8M-B80AX1E kan bedriftene redigere grafikk og video med ekstremt høy oppløsning for å skape utrolig realistisk innhold.

 

Bedre detaljer, bedre kontroll

For enkelte profesjonelle brukere kan muligheten til å spore viktig informasjon være helt kritisk, og å ha tilgang til bilder av høy kvalitet kan bidra til raske og trygge beslutninger. Med dagens overfylte luftrom trenger for eksempel flygelederne å holde oversikt over tusenvis av flyvninger som vises som en rekke linjer og symboler.

Overvåknings- og nødtjenesteoperatører må overvåke bilder fra store antall overvåkingskameraer på én skjerm. Så jo bedre oppløsningen blir, jo mindre blir faren for at ulykker blir oversett eller at mistenkte kommer unna fordi bildene av ansiktene deres blir uklare. På lignende måte kan kollektivtrafikkselskaper overvåke bevegelsene for mange kjøretøyer samtidig, slik at det blir lettere å holde oversikt og unngå forsinkelser.

 

Rask, presis dataanalyse

Hastighet er viktig i kommersielle miljøer med stort press, for eksempel energiselskaper, finanssentre og råvarebørser. Hver dag må bankansatte og meglere raskt fordøye en endeløs strøm av grafikk, bilder og skjermer fulle av liten tekst, og én enkelt feil under lesingen av all denne komplekse informasjonen, for eksempel ett oversett siffer, kan potensielt føre til enorme tap.

Derfor betyr muligheten til å behandle store mengder med informasjon som er både klar og svært leselig, på én skjerm ikke bare at produktiviteten øker, men også at risikoen reduseres.

Fremtiden for 8K er ikke begrenset til bare disse miljøene, siden det også er behov for høytytende skjermer i medisinske miljøer, både til analyser, men også potensielt på andre områder i fremtiden.

På kort sikt vil direkte kringkasting og TV få mest ut av 8K. Vi ser allerede at forberedelsene er i gang inn mot OL i Tokyo i 2020, som vil gjøre dette til det første arrangementet i sitt slag som vil bli fotografert og kringkastet i 8K.

Sharp 8M-B80AX1E kommer på markedet i hele Europa i mai 2019.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social