Kontakt oss

Velg en profesjonell skjerm til kontorbruk i stedet for en vanlig TV

Her skal vi gi deg seks grunner til at en profesjonell skjerm er bedre til kontorbruk enn en vanlig TV.

Hvis du har tenkt å kjøpe en skjerm til bruk på kontoret, uansett om den skal brukes som digital plakat i resepsjonen eller til presentasjoner på møterommet, vil du kanskje kunne tenke deg både en TV og en profesjonell skjerm. En TV har ofte høy bildekvalitet og er vanligvis billigere i innkjøp, så hva er problemet?

Her skal vi gi deg seks grunner til at en profesjonell skjerm er bedre til kontorbruk.

1: En vanlig TV er laget for å brukes i et hjemmemiljø. Selv om den ser pen og elegant ut, er byggekvaliteten beregnet på de driftstemperaturene og den driftstiden som er vanlig i et alminnelig hjem.

Profesjonelle skjermer er konstruert med høyere kvalitetskrav. Kabinett, panel og andre komponenter er mer slitesterke og konstruert for omgivelser der temperatur, vibrasjon og driftstid varierer mer og er mer ekstreme enn i et gjennomsnittlig hjem.

2: På et kontor kan det være behov for å montere skjermen på ulike måter, både stående og liggende. TV-apparater på forbrukermarkedet er konstruert for liggende plassering, og fungerer ikke riktig hvis de plasseres stående.

Profesjonelle skjermer er spesielt konstruert for mange ulike PC-innganger og ulike typer videosignaler, og utgjør på den måten en komplett løsning.

3: Lysstyrken på profesjonelle skjermer er høyere, noe som gjør at de kan brukes under de skiftende lysforholdene som kan oppstå på et kontor. Dessuten brukes antirefleksbehandling for å minimere reflekser, mens TV-paneler er høyglansbehandlet for høyere bildekvalitet og høyere opplevd kontrast.

Det betyr at en profesjonell skjerm kan brukes i mer varierte miljøer og situasjoner og under skiftende lysforhold, og fortsatt vi svært god visningsvinkel og fargemetning.

4: Metoden som skal brukes til å overføre og utveksle data med skjermen, er også en viktig problemstilling. Nettverks- og RS-232-tilkobling er uvurderlige kommunikasjonsfunksjoner på en profesjonell skjerm, men er ikke alltid til stede eller har begrenset funksjonalitet på en vanlig TV.

Med nettverks- og RS-232-tilkobling får man tilgang til en mengde funksjoner, for eksempel å slå på skjermen fra hvilemodus via nettverket eller fjernovervåke og fjernstyre den. Alle disse egenskapene gir rom for en mer fleksible arbeids- og bruksmetoder.

5: TV-apparater er konstruert for tilkobling til hjemmeutstyr, for eksempel mediestrømming via lokalt nettverk, og har funksjoner for ulike bildekvalitetsnivåer, styring av digitalbokser og lydsystemer osv. Mange av disse funksjonene brukes ikke eller er ikke nødvendige i et kontormiljø.

I stedet har profesjonelle skjermer en rekke andre funksjoner spesielt utviklet for profesjonelle miljøer, for eksempel planlegging av funksjoner, innstilling av fargebalanse og fargetemperatur, videoveggmodus, indikasjonslamper og funksjonssperring. Med tilleggsfunksjoner som disse vil du oppdage at en gjennomsnittlig profesjonell skjerm er betydelig mer allsidig enn en TV laget til hjemmebruk.

6: Når det gjelder garantier kan valget av en standard-TV vise seg å være dårlig økonomi på et kontor. En TV er beregnet på bruk i hjemmet, og garantien er ofte begrenset hvis TV-en brukes i et kommersielt miljø. Hvis det skulle bli nødvendig med en reparasjon, må den dessuten ofte sendes tilbake til forhandleren hvor reparasjonstiden kan bli på 10 dager eller mer, uten mulighet for låneutstyr.

Sammenlign dette med standardgarantien for en profesjonell skjerm, som ofte er på tre år og inkluderer reparasjonsservice innenfor ett døgn. Hvis skjermen må sendes til et verksted for reparasjon, inkluderer garantien ofte en låneskjerm i reparasjonstiden.

Dette er de viktigste grunnene til å velge en profesjonell skjerm til kontorbruk. Vil du ha mer informasjon? Utforsk Sharps store sortiment av profesjonelle skjermer.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social