Kontakt oss

UCCT – Det perfekte valget for videovegger

Vanlige videovegger har ofte forskjellige hvitpunkter mellom skjermer. Mørke flekker eller merker kan også påvirke kvaliteten og likheten av innhold som vises. Dette sløringsfenomenet kalles «mura», et japansk begrep for «ujevnhet» og det kan vanligvis ikke rettes.

Sharp har den perfekte løsningen ...

Sharps teknologi for ensartet kalibrering (UCCT) fjerner alle muraflekker og synlig uensartethet ved å legge RGB-forsterkning til hver piksel som har urenheter. Resultatet er et helt uniformt hvitpunkt og fargekonsistens over hele skjermen.

Slik fungerer det

Trinn 1 – Videovegg + UCCT

UCCT er en 3D-piksel-for-piksel-prosess for kalibrering av maskinvare i fabrikken, som bruker det toppmoderne «xyz»-kameraet for å påføre murakorreksjon og fargekalibrering over en kombinasjon av oppslagstabeller (LUT-er).

Når den er tatt i bruk er allerede den første forbedringen synlig, men hver skjerm har sin egen UCCT-profil, og hvitpunktene kan fremdeles være forskjellig fra skjerm til skjerm i en videovegg. Derfor er neste trinn nødvendig for å oppnå best mulig resultat.

Trinn 2 – Videovegg + UCCT + kalibrering

En ekstern sensor måler hver skjerms hvitpunkt og fargeprofil. Sharps Display Installation Tool with Calibration (DITwC)-programvare oppdaterer (maskinvarekalibrering) skjermenes LUT slik at de vises likt over hele veggen.

Kalibrering med den eksterne sensoren påføres hver skjerm, og hvitpunktene matches med DITwC for å skape en perfekt videovegg.

Murakorreksjonen vil vanligvis holde seg stabil over skjermens levetid, men enkelte ganger må kalibreringen oppdateres med DITwC-programvaren siden aldring kan forårsake at forskjellige hvitpunkter dukker opp.

En unik tilnærming

Sharps UCCT regnes som bransjeledende. Her er noen gode grunner:

  • L*ab-basert murakorreksjon: Skaper en lineær representasjon av alle merkbare farger som ligner det vi mennesker oppfatter av farger
  • 3D-fargekontroll: Bruker en kombinasjon av tilkoblede atskilte oppslagstabeller for fargestyring (LUT-er)
  • Kalibrering av hvitpunktfarge: Gir fullstendig samsvar til en forhåndsdefinert fargetemperatur fra skjermkant til senteret og på tvers av alle skjermer med L*ab

Derfor blir skjermene helt ensartet og holdes i perfekt samsvar over en hel videovegg. Det er med andre ord den perfekte måten for å få skjerm av høy kvalitet med stor innvirkning.