Kontakt oss

Hvorfor Sharp bruker Mini OPS-moduler i sin nye skjermgenerasjon

Sharp forsøker kontinuerlig å forbedre de digitale skjermene sine. Vår nyeste innovasjon er et Mini OPS-kortspor og tre Mini OPS-tilvalg. Nedenfor ser vi nærmere på hva disse består av, og hvordan de kan fremme din virksomhet.

Digitale plakater har virkelig blitt voksne. En aktuell rapport peker på at dette markedet vil være verdt 184 milliarder kroner i 2023. Butikksektoren er for øyeblikket det området hvor det er flest nyinstallasjoner for butikkreklame. Bruken av storformatsskjermer øker imidlertid også innenfor forretningssektoren. Mange bedrifter plasserer skjermer i resepsjonen, på møterommet og i kontorlandskap for deling av informasjon.

Siden storformatsskjermer brukes til stadig flere formål, har Sharp gjort sine nyeste modeller mer fleksible takket være et Mini-OPS-påbyggingsspor og OPS-moduler som gjør det mulig å modifisere eller legge til funksjoner ved hjelp av nye moduler etter behov.

Mini OPS er en moderne og mindre versjon av den opprinnelige OPS (Open Pluggable Specification) som ble lansert av Intel i 2010, og som har blitt en internasjonal standard. Mini OPS-formatet drar fordel av Intels siste og mer energibesparende kretskonfigurasjoner. De modulene Sharp har utviklet, gir tilgang til en mengde nye funksjoner, for eksempel å gjøre skjermen mer intelligent eller legge til flere tilkoblingsmuligheter.

Sharps første Mini OPS-lanseringer består av tre moduler som kan brukes med den nye generasjonen Sharp PN-R-skjermer og Sharps BIG PAD PN-40TC1 til møterom. Disse modulene – Win10 PC, Wireless Casting (BYOD-skjermspeiling) og HDBaseT Receiver – gir flere funksjoner for innhold og interaktivitet. På lengre sikt planlegger Sharp at Mini OPS-kortsporet skal inngå som standard i hele sortimentet.

Sharp Mini OPS PC-modulen (PN-ZB03PC) gir brukeren en elegant, PC-basert versjon av Windows 10 IoT med profesjonelt utseende. Det er ikke behov for å trekke en eneste PC-kabel, siden modulen egentlig forvandler skjermen til en komplett datamaskin, kompatibel med alle typer kundetilpasninger.

Mini OPS PC er en standard-PC med Windows 10 IoT og 64 GB lagringsplass på en flashdisk (SSD). Den kan brukes som en frittstående datamaskin, noe som betyr at du kan bruke USB-tastatur og mus til installasjon og konfigurasjon og kjøre tilpasninger akkurat som på en vanlig, frittstående Windows-PC.

Denne løsningen blir betydelig mer fleksibel og lettere å bruke enn en mediespiller som kobles til skjermen. Mediespillere har vanligvis bare støtte for et begrenset antall formater og også begrensninger når det gjelder planleggingsfleksibilitet. Med Mini OPS PC-modulen blir du imidlertid ikke begrenset av verken format eller filstørrelse, og siden modulen har en nettverksport, får du med alle fordelene med en Internett-forbindelse i tillegg til at innholdet kan lagres hvor som helst. De to USB-portene betyr dessuten at du kan koble til flere enheter som gir mulighet for å gi datamaskinen flere funksjoner og eller mer ytelse.

Sharps modul Mini OPS Wireless (PN-ZB03W) har støtte for mange trådløse standarder, slik at brukerne kan dele informasjon til en digital plakat eller en samarbeidsløsning på møterommet via en bærbar PC, en smarttelefon eller et nettbrett.

Fordelen med denne løsingen i et butikkmiljø er åpenbar, siden brukerne raskt kan koble seg til og bytte ut eller oppdatere informasjonen på skjermen. Med PN-ZB03W-enhetens umiddelbare tilgjengelighet og innebygde Direct Drawing-funksjonalitet kan brukerne utnytte rask, transparent deling av innhold, noe som i praksis forvandler skjermen til en felles flipoverblokk.

Den modulen som kanskje er mest interessant for butikkeiere, er Sharp Mini OPS HDBaseT Receiver (PN-ZB03H). Når denne modulen kobles til Sharp-skjermens bakside, kan data som sendes til skjermen, styres – uten kvalitetstap – fra lengre avstand enn det som vanligvis er mulig. Oppløsninger opptil 4K støttes uten problemer.

Kabler for standardtilkoblinger kan vanligvis være maksimalt fem meter lange hvis signalkvalitet uten forstyrrelser eller datatap skal garanteres. Med HDBaseT-modulen kan lengden imidlertid økes helt opp til 100 meter. Dette er ideelt for butikker og andre salgssteder som trenger en skjerm helt foran i butikken, mens mediespilleren – som kan være en stasjonær eller bærbar PC eller en Blu-ray-spiller med HDMI-utgang – står på et rom bak butikklokalet eller på et kontor i en annen etasje.

Skjermen kan dermed plasseres hvor som helst i butikken uten at det går på bekostning av bildekvaliteten, samtidig som innholdet kan oppdateres på en praktisk og behagelig måte. Mini OPS-teknologiens åpne arkitektur betyr at Sharp og deres partnere kan legge til ytterligere moduler i fremtiden, og brukeren kan legge til eller oppgradere funksjoner når de blir tilgjengelige.

Vil du ha mer informasjon om Sharp PN-R-skjermene og hvordan våre Mini OPS-tilvalg kan være til nytte for din virksomhet? Kontakt oss for en demonstrasjon.

Links

Sharp Mini OPS PC

 

 

 

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
herman.lundquist@sharp.eu

Social