Kontakt oss

Hvorfor Sharps multifunksjonssystemer MX 6070N og MX-5070N er konstruert for å være maksimalt miljøvennlige

UK, 29.03.2017

Å lage et multifunksjonssystem som alle på kontoret kan bruke, som er fullstappet med funksjoner og som forbedrer produktiviteten er ikke bare enkelt. Hvis produktet i tillegg skal påvirke miljøet så lite som mulig, blir oppgaven enda vanskeligere. Vi skal se på hvordan Sharp har klart å oppnå dette.

Sharp arbeider for å utvikle utstyr som er både praktisk og innovativt. I vår konsernkultur har respekt for miljøet dype røtter. Sharp var den første produsenten som oppnådde EUs miljømerking for et TV-apparat, og takket være det lave energiforbruket er nesten alle multifunksjonssystemene våre utstyrt med den respekterte Energy Star-logoen.

I et ferskt intervju med flere av de fremste utviklerne hos Sharp Office Solutions Business Unit i Japan fremgår det tydelig at Sharp blir stadig mer miljøvennlige på alle områder, og hvorfor MX-6070N og MX-5070N er akkurat det kontoret ditt trenger.

Fra venstre mot høyre: Yuhichiroh Takesue, Kazushi Yamaneki, Takeshi Okuda, Takahiro Kawakami, Hiroki Kanemitsu, Kousuke Namisaki, Osamu Wada

Her er seks hovedpunkter fra dette intervjuet:

1. Bevegelsessensor

Sharps multifunksjonssystemer går over til hvilemodus når de ikke brukes for å minimere strømforbruket. Når en person nærmer seg maskinen, oppdager den innebygde bevegelsessensoren det, og vekker opp multifunksjonssystemet så det er klart til bruk når personen kommer frem til maskinen.

«En bevegelsessensor registrerer når noen nærmer seg multifunksjonssystemet og vekker det opp fra hvilemodus. Personen trenger derfor bare å vente en kort stund før multifunksjonssystemet kan brukes», sier produktsjefen Yuichiro Takesue

2. RKortere oppvarmingstid for skanning...

Ved kopiering og skanning må multifunksjonssystemet varmes opp først fordi de mekaniske komponentene som brukes til disse funksjonene, må ha en viss temperatur for å fungere som de skal. Oppvarmingstiden har imidlertid blitt kraftig redusert.

«Det tar bare ett sekund før skannefunksjonen kan brukes», sier programvareutvikleren Kazushi Yamaneki.

3. ...og for kopiering

Sharp hadde som mål å halvere oppvarmingstiden for kopiering – noe de lyktes med. Sharps teknikere gikk tilbake til tegnebordet og endret utformingen av komponentene for utskriftsmekanismen.

Prosessen omfatter en fikseringsenhet som øver trykk på papiret med toner og deretter smelter toneren inn i papiret.

«Vi klarte å utvikle en spesiell fikseringsenhet med rask oppvarming», sier Kosuke Namisaki, som arbeider med fikseringsteknologi for kopiering.

Den nykonstruerte fikseringsenheten med rask oppvarming bruker en valse som er laget av et nytt materiale. Med det nye materialet kan valsen gjøres 80 % tynnere, noe som gjør at den overfører varme mer effektivt.

Osamu Wada, som arbeider med tonerutvikling, sier at «vi klarte å halvere oppvarmingstiden fra 30 til 15 sekunder. Når du har lagt originalen på plass i multifunksjonssystemet og valgt antall eksemplarer, er maskinen oppvarmet og klar til bruk.»

4. Forbedret toner

Parallelt med arbeidet for å redusere oppvarmingstiden utviklet Sharp en toner som kan fikseres ved lavere temperatur. Toner som smelter ved lavere temperatur, kan imidlertid føre til problemer i forhold til omgivelsestemperaturen på ulike steder i verden, for eksempel i tropiske områder.

Resultatet ble en varmebestandig toner som kan smelte ved behov.

5. Tonerkassett med automatisk utmating

Tenk deg at maskinen går tom for toner midt i en utskriftsjobb. Det er en situasjon mange bekymrer seg for. I stedet for å vente til tonerkassetten er helt tom, tar de den ut, setter inn en ny og fortsetter å skrive ut. Det er åpenbart sløsing med materialer.

«Dette problemet er løst på Sharps nye multifunksjonssystemer ved at kassetten mates ut automatisk når den er fullstendig tom for toner, og ikke før», sier Takeshi Okuda, som arbeider med utvikling av tonerkassetter.

6. Skriverstøy! Hvilken skriverstøy?

Fra den gangen du sist brukte en skriver kan du antakelig huske slamringen av papirark som ble trukket ut av papirskuffen, gjennom rullene og ut på den andre siden. Dette uvesenet kan i høyeste grad virke forstyrrende for dem som arbeider i nærheten av skriveren.

«Lyd i området 2000–4000 Hz er irriterende for mennesker. Et multifunksjonssystem har mange bevegelige deler og avgir derfor mange ulike lyder. Vi fokuserte på høye lyder som avviker fra omgivelseslyden, og klarte i samarbeid med personalet på flere andre Sharp-avdelinger å redusere lydnivået som genereres av bevegelige deler, med 43 %», sier Hiroki Kanemitsu, som arbeider med støybekjempelsesteknologi.

Et annet tiltak som ble iverksatt var å la de ulike mekaniske komponentene i multifunksjonssystemet aktiveres på ulike tidspunkter. «De ulike komponentenes startlyd overlapper dermed ikke hverandre, slik at lyden fra multifunksjonssystemet blir mindre forstyrrende», sier Takahiro Kawakami, som arbeider med reguleringskretser for bevegelsessensorer.

Som det fremgår av dette, kan utvikling for kontoret og for miljøet gå hånd i hånd. Hvis du vil ha mer informasjon om hva vi lærte av intervjuet med Sharp Office Solutions Business Units, kan du lese hele intervjuet Miljøarbeid på alle områder

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social