A woman looking at an 8K screen in a museum
A woman looking at an 8K screen in a museum

8K-teknologi

Hvis et bilde sier mer enn tusen ord, sier 8K mer enn en hel roman. 8K-skjermer utklasser HD og 4K når det gjelder høyoppløselig, naturtro bildegjengivelse ved fremvisninger, presentasjoner, videoer og mer.

Hva er 8K?

8K er fremtidens skjermer. Med 16 ganger større oppløsning enn full HD tilbyr 8K-TV-ene og 8K-skjermene knivskarpe bilder. Listen for AV-utstyr har blitt flyttet opp flere hakk.

Når vi sammenligner 4K med 8K, ser vi tydelig hvor imponerende denne teknologien er: med en oppløsning på 3840 × 2160, gir 4K totalt 8,29 millioner piksler. 8K har imidlertid en oppløsning på 7680 x 4320, noe som gir hele 33,18 millioner piksler. Resultatet er krystallklare bilder og en intens opplevelse.

Pirrede sanser

Med 8K-skjermer får seerne en rikholdig bildeopplevelse også når de kun ser skjermen fra øyekroken. Hos 4K- eller full HD-skjermene trekker det ned totalopplevelsen at de enkelte pikslene vil være synlige på nært hold. 8K-skjermer har til sammenligning en så høy pikseltetthet at pikslene er tilnærmet usynlige også på kloss hold. 

Den optimale visningsavstanden er 2,25x bedre og gir en uforlignelig bildekvalitet og mulighet til å skape audiovisuelle opplevelser helt utenom det vanlige. 
 

two people looking at screen

Livet i fullfarge

8K HDR gir en overlegen fargenøyaktighet som gir et naturtro resultat og dypere kontrast mellom lyse og skyggelagte partier. Med mer en 1,07 milliarder farger kan skjermene produsere selv nyanser som ikke finnes i naturen. 

8K skaper naturlige fargeoverganger med 10-biters fargedybde (4096 nyanser). Bildefrekvensen på 120 fps sikrer sømløs bevegelse for smidigere visning i miljøer der hastighet er viktig – for eksempel salgslokaler, CAD/CAM-studioer og innenfor fly- og romfart.  

woman presenting

En ekstra dimensjon

Detaljrikdommen og fargeoppfatningen gjør 2D-bildene svært naturtro, og skaper en nesten tredimensjonal opplevelse. 8K HDR-skjermene gir deg nye måter å designe og planlegge på, og er mer enn bare skjermer – de speiler verden du skaper. 

Woman in broadcast studio

8K Image Resolution

High Dynamic Range