WCD Windows Collaboration Display

Hva er Windows collaboration display?

Windows collaboration display fra Sharp er en ny type interaktiv skjerm for møter og samarbeid. Skjermen er laget i samarbeid med Microsoft og kombinerer Sharps prisbelønte berøringsteknologi med IoT sensorer (Internet of Things) som overvåker forhold som temperatur og luftkvalitet.

Sharp har samarbeidet med Microsoft for å utvikle sin 70-tommers smartskjerm, som vil bli lansert på  ISE i februar. Sharps Windows collaboration display er svært enkel å bruke og lett å koble til – bare gå inn på møterommet, sett inn kontakten og samarbeid – i tillegg vil den også overvåke omgivelsene for å gjøre arbeidsmiljøet mest mulig optimalt.

Dette er det neste utviklingstrinnet for interaktive skjermer, den første skjermen som er klargjort for smarte bygninger, og den første som utforsker potensialet med å innføre IoT for å gjøre møterommene til mer produktive arealer.

WCD: Enkel å bruke og lett å koble til
Den interaktive 4K-skjermen er utstyrt med Sharps nyeste 30-punkts skjermteknologi P‑CAP Capacitive Touch for å gjøre den lett å skrive og lese på.

Sharps Pen-on-Paper-opplevelse gir en umiddelbar og presis skriveopplevelse som ligner på følelsen av å bruke en vanlig penn på papir. Det finnes også en penn med 4 knapper (selges separat) som kan bidra til å skape en mer intuitiv berøringsopplevelse slik at brukerne føler seg tryggere under presentasjoner.

Håndavvisningsteknologi gjør at du kan hvile hånden mot skjermen uten at den etterlater seg merker, noe som også bidrar til en mer behagelig brukeropplevelse.

Takket være enkel tilkobling er det lett å gå inn på et møterom, koble seg til skjermen og begynne samarbeidet.

USB-C-porten gir enkel tilkobling med bare én kontakt som dekker alle behov for video, berøring og nettverksdata og som samtidig til og med lader den tilkoblede enheten. I tillegg har den integrert trådløs overføring som gjør det enkelt å dele informasjon fra bærbare og stasjonære PC-er, mobiltelefoner og nettbrett helt uten ledninger og kabler. WCD støtter Miracast for Windows og Android.

WCD: IoT gjør møterommene mer produktive
I tillegg til Sharps egen, prisbelønte berøringsteknologi har Sharps WCD også en rekke Internet of Things-sensorer (IoT) som kan fungere sammen med Microsoft Azure Digital Twins for å overvåke og administrere møtelokalene bedre.

Sensorene sender data til skybaserte Internett-tjenester som Azure Digital Twins‑plattformen for å hjelpe IT-administratorer og bygningsadministratorer til å overvåke en lang rekke funksjoner, inkludert hvor mye møterommet brukes, luftkvalitet, belysning, temperatur og til og med luftfuktighet.

Ved å overvåke disse forholdene kan bedrifter bedre fastslå hvordan de kan gjøre disse forholdene optimale. På enkleste nivå betyr det for eksempel at skjermen vil gi nøyaktig informasjon om hvor ofte et møterom brukes og hvilke tidspunkter det er mest og minst i bruk.

WCD: Enkle videokonferanser og samarbeid på avstand
Til videokonferanser har skjermen et integrert kamera med 4K-oppløsning, 120 graders synsfelt og fullstendig justerbar loddrett bevegelighet for nåleskarp bildekvalitet. De to feltmikrofonene for lang og kort avstand er optimalisert for talekommandoer og kan ta inn lyd på opptil 4–6 meters avstand. Innebygde 10-Watts høyttalerne mot baksiden gir best mulig lydkvalitet på møtene. 

WCD: Kjente og kompatible verktøy
WCD fra Sharp oppfyller Microsofts spesifikasjoner for Windows 10 og har blitt utformet for å fungere sømløst med en rekke Microsoft-verktøy basert rundt Office 365. Disse verktøyene gir bedrifter en digital kjerne for samarbeid ved hjelp av Microsoft Teams, en samarbeidsplattform som fører samtaler, innhold og verktøy sammen på ett sted.

WCD fra Sharp vil bli tilgjengelig på markedet i løpet av våren 2019 og representerer nye måter å arbeide i team på, uavhengig av sted eller prosjekttype.