Projektorer

Informere, presentere og imponere

Projektorer er en fleksibel løsning for å informere, presentere og kanskje til og med imponere publikum. De er perfekte alternativer til skjermer og LED-vegger der du ikke kan ha en permanent installert skjerm.

Projektorer passer i mange forskjellige typer rom; klasserom, auditorier, møterom og konferanserom og du kan velge mellom mobile og stasjonære modeller som kan plasseres stående, på veggen eller monteres i taket. Det er viktig å ta utgangspunkt i størrelsen på rommet og ta hensyn til belysning og lysinntrengning. Projektorer har lang levetid og lave driftskostnader, fordi det er lange tidsintervaller for lampe- og filterskift.

Projektor mässa

TRE TING Å TENKE PÅ

Lysstyrke

Lysstyrken måles i ANSI Lumen og bør ikke være under 3000. Jo høyere ANSI Lumen-verdien er, desto høyere lysstyrke på projektoren. Dette betyr at i et mørklagt rom er det tilstrekkelig med en projektor med lavere lysstyrke, mens et rom med direkte sollys krever en høyere lysstyrke for å oppnå god kvalitet og god fargegjengivelse.

Sharp projektorer

Bildeoppløsning

Oppløsning beskriver antall piksler som utgjør et bilde. Jo høyere pikseltetthet, desto skarpere er bildet. En god projektor som vil overbevise med sin bildekvalitet bør ha minst WXGA bildeoppløsning (1280x800), mens en Full HD-projektor (1920x1080) kan vise tekst og bilder på større projektorskjermer. For best mulig kvalitet anbefales projektorer med 4K-oppløsning (3840x2160). Velg mellom et stasjonært eller flyttbart lerret som tilpasser seg projektoren for å fylle hele skjermen.

Projektor sportbar

Lydnivå

I rom med lav takhøyde kan det være viktig å velge en projektor med lav dB verdi slik at støynivået ikke forstyrrer møtedeltakerne.

Projektorer