Sharp Litter Picking Day

Sharp tar initiativ til en renere verden

Alle ansatte hos Sharp i Norge, Danmark, Sverige og Finland har i felleskap samlet avfall. I løpet av en ettermiddag i mai ble Sharp Litter Picking Day arrangert for å bidra til et renere nærmiljø og øke forståelsen for vårt bærekraftsarbeid.

-Bærekraft er viktig for oss i Sharp og dette var et veldig verdsatt og godt arrangement. Å kunne gjøre noe sammen og umiddelbart se resultater er veldig inspirerende. Alle fikk fine t-skjorter, hansker og søppelsekker og så måtte hver gruppe bestemme sitt eget ryddeområde. Ikke bare klarte vi å samle hundrevis av sekker med avfall, vi fikk tid til å sosialisere og ha det hyggelig sammen sier Annika Toll, nordisk ansvarlig for bærekraft hos Sharp. 

-Fokuset er på plukking av søppel, men det er lov å ha det hyggelig samtidig som en felles teamaktivitet utenfor kontoret. Vi var 22 stk ute og samlet nok like mange sekker med søppel, sier Terje Leren Country Manager i Norge.

Forsøpling i naturen er et bærekraftspørsmål som skaper problemer for mennesker, dyr og økosystemet vårt. Plast kan vare opptil 500 år i naturen og forsøpling forårsaker forurensning og er en stor trussel mot miljøet vårt. I tillegg til å redusere svinn, ønsket vi at arrangementet vårt også skulle bidra til en positiv effekt på atferden vår. Forsøplede og dårlig vedlikeholdte miljøer oppleves ofte som utrygge steder som blir ytterligere forsøplet og ødelagt.

– Det er veldig positivt at våre samarbeidspartnere også ønsket å delta. Da vi tok initiativet ble det enkelt og morsomt for dem å gjøre noe for lokalmiljøet sitt. Vi mener det er veldig viktig at vi i Sharp utvikler vårt bærekraftsarbeid og at vi alle har et felles ansvar for å beskytte miljøet, sier Emma Åman, markedssjef i Sharp.

Litter Picking Day er en del av vårt nye initiativ Sharp Nordic Sustainability Program for ytterligere å øke vår kunnskap, bevissthet og forpliktelse til bærekraft i vår virksomhet. Vi planlegger å gjøre flere aktiviteter i fremtiden.